woensdag 29 februari 2012

Land de lucht in.

Zaterdag opladen:
Peter Drijver en Sijbrand Dros komen met een containerwagen van Werner Dros de schuur binnenrijden om de zeven delen die 'Tessels Lant' vormen in op te laden. Werner voegt zich bij het gezelschap en efficient samenwerkend is de wagen verassend snel geladen.


Opladen op de Rozendijk.
Peter en Werner met het zuidelijk duingebied.



















Zondag op transport:


Vlnr: Biem, Sijbrand, ik, Hans en Jet.









           
We zijn mooi op tijd om de laatste bezoekers van het museum de tent uit te jagen, door de tafels en stoelen aan de kant te zetten om ruimte te maken voor ' Tessels Lant'.  
'We' zijn Jet  Drijver, Hans Witte, Wim Bos, Biem Vlaming en ik.
Om kwart voor vijf arriveerd de wagen met Sijbrand achter het stuur, die hij handig voor het museum parkeert. Met z'n allen halen we het werk de container uit en dragen het 't museum in.

 
En dan is het nog even buffelen. De dorpen, de vuurtoren en de molen van het Noorden moeten nog op het werk gemonteerd worden. Het zijn de kwetsbaarste delen, vandaar dat we ze pas na het transport op het werk wilden zetten.
Het is eigenlijk heel speciaal en ook heel knus, om after hours in een museum met een fijn clubje mensen aan het werk te zijn. 
En ja, ook deze klus onderschat ik weer; tegen half twaalf s'nachts gaan Jet en ik als laatsten huiswaarts.


Maandag ophangen. 
Zo'n tien mannen, twee vrouwen, vier steigers en drie trappen staan s'morgens om 8 uur paraat om het 'lant' de lucht in te krijgen.
Jaap-Kees, Willem, Wim Bos en Timon

Zes stoere kerels tillen een stoer breiwerkje op.
Inhaken
En nog meer inhaken.

Om drie uur s'middags hangt  ' Tessels Lant' op de plek waar ie voor gemaakt is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten