zaterdag 25 februari 2012

Een frame voor het frame.

Maar ja, hoe hang je zo'n groot werk nu eigenlijk onder een plafond op?
Willem van Heeringen, opzichter van de bouw van de entreehal, had zijn gedachten hierover laten gaan en stapte op een dag samen met Rob Bakker, lasser van beroep, de schuur in. Gewapend met lange latten hout.
De latten pasten ze op het frame van de Kaart, zo, dat het een mal werd voor een frame dat Rob van ijzer in elkaar zou lassen. Dit ijzeren frame, met  gaten erin om haken in te haken, zou hij onder het plafond in het museum  hangen. Met plafondhaken zou de Kaart aan dit frame komen te hangen.


Rob en Willem maken de mal voor het frame.
Het gelaste frame in het museum
Nu moesten wij weer referentiepunten van dit gelaste frame op 'ons' frame (van de Kaart) zien te krijgen, zodat we uit konden puzzelen waar de hangpunten zouden zitten.
Dus ging de houten mal weer terug naar de schuur om nogmaals op ons frame gelegd te worden, zodat we het daarop konden aftekenen.

Houten mal van het frame op het frame om af te tekenen.
Suus Cornelissen, die voor de tweede keer een paar daagjes overkwam uit Amsterdam om te helpen, was bezig de straten op de dorpen lijmen, maar wilde dit werk wel even onderbreken om de mal van het frame op het frame van de Kaart af te tekenen.
Suus tekent de mal van het frame af op het frame.
Een precisie werkje, ijzer en hout geven nu eenmaal niet mee.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten